60 days of INSANITY

Over 8 weken lig ik met mijn kont in de zon. Over 8 weken ál ja! Die 8 weken klinken misschien ver weg, maar ze zijn voorbij voordat je het weet. De laatste paar weken, of eigenlijk maanden, zijn behoorlijk druk geweest met stage en school, waarnaast ik ook nog eens elk weekend aan het werk was bij mijn bijbaantje. Hierdoor is het sporten er behoorlijk bij in geschoten en is mijn lichaam niet in de conditie zoals ik het eigenlijk wil hebben. En toen hoorde ik van de Amerikaanse hype Insanity.

Ik houd echt van sporten waarvan je lekker gaat zweten. Alles uit jezelf halen staat op nummer 1. Sporten zoals Body Attack en Body Combat vind ik dan ook het leukst. Zumba sla ik liever over, doe mij maar een uurtje keihard zweten. Maar naast deze sporten ben ik ook echt een ontzettende luiwammes. De hele dag op de bank hangen met een serie of een stapel films, me like!

Helaas ben ik niet het type dat nooit hoeft te sporten en gewoon bakken ijs en chips kan wegwerken zonder een gram aan te komen. Ik moet er echt voor werken om in goede conditie te zijn en te blijven, maar, look on the bright side, het levert natuurlijk ook wel weer een goede conditie en gezondheid op!

Terug naar Insanity. Insanity is een fitness programma wat je gewoon thuis kunt volgen. Het programma duurt 60 dagen waarin je 6 dagen per week traint. Het programma schijnt – volgens bronnen – ongelooflijk zwaar te zijn. Dit is dus het echte werk, geen zwierige zumbapasjes of zweverige yoga oefeningen. Nee, de abs zullen hard worden aangepakt. Elke dag train je 40 minuten lang aan een killerbody die je echt schijnt te krijgen na 6o dagen.

De 60 dagen kan ik niet afmaken, omdat ik dan al op vakantie ben. Ik ga door tot de vóórdat ik op vakantie ga. Oei, weet ik dit zeker? Ik zal echt eerlijk zijn. Ik weet het niet. Ik weet niet of ik dit ga volhouden. Wat dat betreft ben ik echt wel onzeker over dit fitness programma, gewoon omdat het echt ontzettend zwaar is. Als ik een beetje op google naar ervaringen zit te zoeken, kom ik echt foto’s tegen van mensen die half dood op de grond liggen. Dan denk ik ook wel even van; ‘Oei, kan ik dat wel!?’ Maar er is ook een andere kant. Als je op YouTube naar filmpjes van mensen kijkt die het programma 6o dagen hebben gevolgd (en afgemaakt!), zie je echte transformaties van dik naar killerbody. En als ik dat zie denk ik alleen maar: ”WAAAAH, dat wil ik ook!” Ik ben er zeker van overtuigd dat je lichaam meer aankan dan jezelf denkt, dus ik ben benieuwd hoe ik dit fitnessprogramma ga ervaren.

60 dagen, 6 dagen per week, 40 minuten per dag. Moet te doen zijn toch!? We’ll see!

Wordt vervolgd…

 

insanity

One Thought on “60 days of INSANITY

 1. Jeffrey on 28 mei 2013 at 21:26 said:

  Hoi!

  Veel succes! Ben ook net als jij gisteren begonnen. Ook al aardig spierpijn? :D
  Pfff mijn borstspieren zien af!

  Maar het is geweldig!

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation