Column: Afknapper

Sta ik dan met mijn vriendinnen op de dansvloer. Knul komt naar me toe en probeert een goed gesprek aan te knopen. Goed gebekt, vlotte babbel en een goed kapsel. Overigens was het gesprek ook prima en had ik weinig op deze jongen aan te merken. Maar zo kritisch als ik ben, kapte ik het gesprek snel af.

Ben ik zelf te kritisch of weten deze jongemannen van tegenwoordig gewoon niet zo goed meer wat ze met zichzelf aan moeten? Ik ben er nog niet helemaal uit. Ik vind dit namelijk net zo gênant als het hebben van gele tanden en het voeren van de meest saaie gesprekken.

Misschien kan ik het vergelijken met een slechte openingszin. Zo van: ‘Het is heet hier, of ben jij dat?’ of: ‘Kan je je ogen even dichtdoen? Ik kan namelijk niet nadenken als je naar me kijkt.’

Dat deze openingszinnen nog gebruikt worden? Daar kan ik kort en krachtig antwoord op geven. Ja. Ja, dit wordt nog steeds gebruikt. Het zou officieel niet meer mogen, afkappen, stoppen ermee. En daar komt de gelijkenis. Schoenen. Dit hele verhaal gaat maar over één ding en dat zijn: schoenen. De knul op de dansvloer had namelijk schoenen aan waar nog niet eens mijn overgrootvader zich in het openbaar mee mag vertonen.  Dit mag niet, dit mag gewoon niemand meer dragen.

Het waren net klompen. Van die zwarte, grote schoenen met een enorme neus. Hier mocht ik niet mee gezien worden. Het gesprek werd afgekapt met een smoes. Een smoes die zeer waarschijnlijk te slechtste smoes ooit is. Namelijk: ‘Sorry, ik moet gaan. Mijn vriendinnen staan te wachten en ze vinden het echt niet leuk als ik ze zo lang alleen laat staan.’ Naast heel erg slecht is deze smoes ook nog eens ontzettend ongeloofwaardig, alsof mijn vriendinnen sociaal gestoord zijn en niet zonder mij kunnen.

Of het nu aan mij ligt of gewoon aan de kledingstijl van deze mannen, weet ik nog niet. Schoenen zijn nou eenmaal ontzettend belangrijk. Het negatieve zal altijd overheersen, zo ook bij het dragen van lelijke schoenen. Je kunt alles hebben, maar zonder de juiste schoenen sta je nergens. En kom nu niet aanzetten met van die splinternieuwe new balance schoenen, deze zijn niet meer origineel en het verre van mooi. Want ook deze hype zal ik nooit, maar dan ook nooit begrijpen.

3 Thoughts on “Column: Afknapper

  1. Hahaha helemaal mee eens!

  2. ik denk dat je meestal wel een gevoel er bij heb of iemand het totaal niet is of wel, en ik denk dat er aan deze jongen wel meer niet klopte haha! :P maar ik vind alleen vans of allstars echt leuk staan bij jongens. maar als ze niet te erg zijn zie ik het meestal wel door de vingers :’)

  3. Hahah verschrikkelijk die openingszinnen! Ik geef je gelijk wat betreft de schoenen :D !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation