COLUMN: Opzoek naar…

‘Op kamers gaan? Nee hoor, ik blijf lekker thuis. Goedkoop en er staat altijd een warme maaltijd voor je klaar bij thuiskomst.’ Dat waren mijn woorden voordat ik aan mijn studie in Amsterdam begon. Amsterdam zou niks voor mij zijn, veel te druk en veel te veel toeristen. Mijn mening werd de eerste periode volledig bijgesteld. Amsterdam is tof. Ik wil hier wonen en ik wil hier mijn eigen draai vinden. Na eenmaal de knoop doorgehakt te hebben, kwam het volgende issue. Ik wil mijn eigen plekje in Amsterdam, maar dan moest ik die natuurlijk wel eerst vinden.

Menig website die studentenwoningen aanbieden zijn gierig. Dertig euro betalen en dan mag je een aantal weken onbeperkt reageren op reacties. Als je dit bij elke woningwebsite zou doen, zou je een kamer al helemaal niet meer kunnen betalen. Maar goed, iets anders zit er niet echt op. Dertig euro neergelegd voor een maand. Au. Nu maar hopen dat er nog iets uitkomt. Inmiddels is deze maand afgelopen en vraag ik mezelf af wat ik ermee ben opgeschoten. Nog altijd zit ik zonder kamer en daarnaast ben ik ook nog eens dertig euro armer.

Op kamers gaan in Amsterdam is een zoektocht van bloed, zweet en tranen. Maar na het overleven van deze zoektocht ben je wel de gelukkige van je eigen kamertje in de hoofdstad van ons land. Ondanks de hoge huurprijzen, de gierige woningwebsites en de lange wachttijden, ga ik deze zoektocht aan. Ik zie mezelf al helemaal op mijn oude fietsje door de grachten van Amsterdam scheuren, de ongelukkige fietsroutes fietsen na een avondje stappen en het zoeken naar je fiets en er daarna erachter komen dat hij, hoe dan ook anders, gewoon gejat is. Dromen mag… nu eerst nog opzoek naar een kamer zoals menig Amsterdamse student.

amsterdam-prinsengracht-by-night

 

 

 

Schermafbeelding 2013-09-13 om 15.48.55

2 Thoughts on “COLUMN: Opzoek naar…

  1. Via via vragen of er kamers vrijkomen.. M’n vriendinnetje had er binnen een week een, omdat in iemand kende die toevallig ging verhuizen. Ze heeft hem net opgezegd en ik wil wel even voor je vragen of hij nog vrij is :) ik zeg het dan wel even via Twitter!

  2. Oh zou helemaal super zijn! Dankje! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation