DIY: Ombre haar

Ik verf mijn haar al jaren. In Gouda zit een winkel die spullen verkoopt vanuit de kapperszaak. Dit zijn dus echte kappersspullen. Ik verf mijn haar zelf met deze verf, want dit is natuurlijk veel goedkoper! Nu ben ik zelf ook redelijk handig hierin, dus gaat het bijna nooit fout. Sinds kort heb ik een spulletje in de winkel ontdekt, wat de verf uit je haar trekt. Het is een color remover en het werkt goed. Van donker haar naar licht haar is altijd een hele opgave, maar nu niet meer! Kijk mee hoe ik mijn haar lichter heb gemaakt zonder verf te gebruiken!

 

 

 

Dit is hoe mijn haar er van te voren uit zag. Je ziet dat ik van de zomer mijn haar een keer ombre heb geverfd, omdat de onderkant nog steeds een beetje lichter is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit gaan we gebruiken. Het zijn zakjes color remover van Color Assist. Je gebruikt 2 zakjes (ik gebruik er 4, omdat ik redelijk lang en zwaar haar heb). Deze 2 zakjes kosten maar 6,95 (!). Je hebt plastic handschoenen nodig en een bakje van glas om in te mengen.

 

 

 

 

 

Doe zakje nummer 1 in het bakje.

 

 

 

 

 

 

Direct na zakje 1, doe je zakje 2 erbij.

 

 

 

 

 

 

Deze zakjes meng je goed door elkaar heen.

 

 

 

 

 

 

Nu kun je het mengels op je haar aanbrengen. Zorg dat je, net zoals ik heb gedaan, een oud shirt aan hebt. Ik begin met het aanbrengen bij mijn punten, omdat ik het mooi vind als mijn onderkant een stukje lichter is. Daarna breng ik het, eigenlijk als een soort shampoo, op de rest van mijn haar aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt het mengsel in een knot laten intrekken. Het is niet nodig om er nu nog folie overheen te doen.

 

 

 

 

 

 

Houd te tijd goed in de gaten! Je moet het mengsel eigenlijk 30 minuten laten intrekken, maar ik heb het dik 45 minuten laten zitten voor een optimaal resultaat.

 

 

 

 

Spoel je haar na de intrek-tijd goed uit. Gebruik een shampoo en een cremespoeling naar wens om je haar weer te verzorgen.

 

 

 

 

 

 

 

Resultaat! Zoals je kunt zien is mijn haar een heel stuk lichter geworden. En dat zonder te verven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

One Thought on “DIY: Ombre haar

  1. looks pretty!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation