How to: Easy daily make-up

Toch goed voor de dag komen maar weinig tijd in de ochtend? Ik herken het. Je bed lag ook zó lekker. Dan maar geen uitgebreide make-up en het haar maar gewoon in een gemakkelijke staart. Wil je weten hoe je snel en gemakkelijk binnen een paar minuten je make-up aanbrengt? Ik laat het je zien!

Je begint met het aanbrengen van je basis make-up. Dit is natuurlijk erg persoonlijk en voor iedereen anders. Mijn basis bestaat uit een dagcreme, een foundation en op enkele plekken breng ik een beetje coverstick aan. Het eerst volgende wat je nu gaat doen is het aanbrengen van een kleur oogschaduw naar keuze. Als je voor de dagelijkse-look gaat, is het meer voor de hand liggend om een basiskleur te nemen. Ik heb gekozen voor een goud-beige kleur. Ik breng deze kleur aan op het bewegend ooglid, dit is het deel van je ooglid wat net onder je crease valt. Je kunt ook nog een highlighter aanbrengen vlak onder je wenkbrauw, zodat je bij later de oogschaduw goed kunt blenden.

Als je deze lichte kleur hebt aangebracht, kun je een stapje verder. De volgende stap is het kiezen voor een donkere kleur. Ik kies hierbij de meest rechtste kleur uit het kleurenpallet.

Deze kleur breng je aan in je crease. Het is handig als je hem als eerst heel licht in de kleur ‘dipt’, omdat er al snel teveel oogschaduw op de kwast komt te zitten. Blend de kleur goed in de crease, zodat er geen ‘harde’ lijnen meer zichtbaar zijn.

Eigenlijk is de oogschaduw al goed zo. Als je het niet te opvallend wilt hebben, zou ik het zeker zo laten. Je kunt er ook voor kiezen om nog een stapje verder te gaan, zonder dat het overheersend wordt. Zo kun je een zwarte kleur aanbrengen op het uiteinden van je ooglid. De make-up wordt hierdoor iets spannender en zeker niet te donker. (Pas wel op dat je niet teveel zwart gebruikt!)

Ben je niet zo goed in het aanbrengen voor eyeliner? Dan kan je ervoor kiezen om alleen nog maar mascara en misschien een beetje oogpotlood aan te brengen. Ikzelf kies er eigenlijk altijd voor om eyeliner te gebruiken. Ik begin hierbij in het binnenste hoekje van mijn oog en ik trek hem vanuit deze plek door naar het midden. Vanuit het midden trek ik hem door naar de uiteinden van mijn oog. Het is belangrijk dat je eyeliner smal begint en langzaam wat dikker wordt. Als ik dit lijntje heb gezet, maak ik aan de uiteinden een ‘winged eyeliner’. Veel mensen vinden het moeilijk om een perfecte ‘wing’ te zetten, en dit is het eigenlijk ook. Zorg ervoor dat je elleboog op iets kan leunen, zodat je hand niet bibbert.

Ik verbind de eyeliner altijd aan elkaar met twee streepjes. Je creëert op deze manier een soort ‘vlak’ die later gemakkelijk in de kleuren is.

 

Hier heb ik mijn eyeliner ingekleurd. Ik heb ook meteen mascara, oogpotlood en wat bronzer op gedaan.

Je moet er even handigheid in krijgen, maar als je dat onder de knie hebt, is het klusje zeker binnen een paar minuten geklaard!

Ik heb gebruik gemaakt van:

  • Oogschaduw uit het free-palette system van INGLOT
  • Kwastenset van INGLOT
  • Catrice Liquid Liner
  • Catrice Eye pencil
  • L’Oreal Falsh Lash Effect mascara
  • INGLOT blusher (gebruikt als bronzer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation