LEZEN: Chantal van Gastel

Deze vakantie heb ik een aantal boeken meegenomen. Één boek daarvan was ‘Geknipt voor jou’ van Chantal van Gastel. Een behoorlijk boek, maar ik kan alvast verklappen dat ik dit boek binnen 4 dagen uit had. Deze dagen heb ik het boek naar alles meegesleept, je zag ons niet afzonderlijk…

Wat maakt dit boek nou zo ontzettend leuk? Het is de manier waarop Chantal schrijft. Ze schrijft zó herkenbaar en zó leuk. Je voelt je één met de hoofdpersoon, Hannah. Samen met Hannah ben ik verliefd geworden op Frank. Ik dacht serieus de hele dag aan Hannah en Frank. Tijdens het lezen, maar ook als ik niet las. Als ik niet las zat ik me continue af te vragen hoe het verder ging lopen. Als het maar even kon, pakte ik mijn boek erbij. Ik heb Hannah en Frank vooral mogen volgen toen ik op het strand lag. In alle rust heb ik mezelf kunnen laten meeslepen in het ontzettend romantische verhaal. Ik houd ervan!

Samenvatting ‘Geknipt voor jou’ (bron: bol.com)

Hannah is jong, single en heeft maar één droom: het opzetten van haar eigen modelabel. Tot die tijd moet ze het doen met haar baan als assistente van de veeleisende ontwerpster Anna Lee, een regelrechte boss from hell. En dan is er ook nog die arrogante advocaat Frank, wiens zoontje ze door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moest ophalen van de crèche en even verstopte op kantoor. Maar Frank blijkt zo slecht nog niet en helpt haar als de zaken op de werkvloer bij Anna Lee uit de hand lopen. Komt haar droom dan misschien toch binnen handbereik? En hoe zit het met Frank, ze kan het toch niet aanleggen met een man die getrouwd is en ook nog vader?!
DSC_0957

 

 

 

DSC_0953

 

Helaas had ik maar één boek van Chantal mee, dus eenmal thuis ben ik (bijna) direct naar bol.com gegaan. Ik las in het boek dat ze een ‘ZWAAR!’ reeks had. Ik wist nog niet zo goed waar deze reeks overging, maar Chantal eenmaal kennende, moest dit ook goed zijn. Ik twijfelde geen moment en bestelde voor maar tien euro het eerste boek van de ‘ZWAAR’ reeks, ‘Zwaar verliefd’. De dag daarna kreeg ik het boek binnen via de post. Ik begon gelijk met lezen! Helaas was het boek bijna de helft dunner dan ‘Geknipt voor jou’, en had ik het boek de volgende dag al uit. Ik baalde gewoon. Ook dit boek was weer zó leuk en zó herkenbaar. Eigenlijk vond ik dit boek nog herkenbaarder dan het boek ervoor. Ik herkende veel dingen van mezelf. Ik ben eigenlijk wel een beetje net zoals Isa, de hoofdpersoon van de ‘ZWAAR’ reeks. Eigenlijk maakte dit het extra leuk voor mij. Omdat ik mezelf zo goed kon terugvinden in Isa, was het net alsof ik het zelf meemaakte. Echt, ik ben zo blij met dit boek!

Samenvatting ‘Zwaar verliefd!’ (bron: bol.com)

Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex & the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met zn drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel. Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

 

DSC_0954

 

Waarschijnlijk komt dit niet geheel onverwachts: ik ben nu bezig met het tweede boek van de ‘ZWAAR’ reeks. Dit boek heet ‘Zwaar beproefd’. Ik wil er dit keer iets langer mee doen dan anderhalve dag, gewoon omdat ik wat langer van de personages wil genieten. Ik moet mezelf echt tegenhouden niet de hele dag naar het boek te grijpen. Als ik een hoofdstukje wil lezen voordat ik ga slapen, mag ik van mezelf ook maar echt één hoofdstuk lezen. Als ik dit niet zou doen, zou ik tot diep in de nacht aan het lezen zijn, het moet niet gekker worden. ;-)

Gelukkig heb ik na ‘Zwaar beproefd’ nog een boek te lezen. ‘Zwaar verguld’ is het laatste boek uit de ‘ZWAAR’ reeks. Jammer! Ik zou wel honderd van dit soort boeken kunnen lezen.

Echt chapeau voor Chantal van Gastel. Houd je een beetje van romans die je laten meeslepen? Twijfel geen moment en schaf deze boeken aan!

 

 

Schermafbeelding 2013-09-13 om 15.48.55

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation