LEZEN: ZOEK HET MAAR UIT

Eerder schreef ik ook al over haar. Chantal van Gastel is wat mij betreft één van de fijnste schrijfsters in Nederland. Haar boeken lezen gemakkelijk weg, zijn grappig en vooral heel erg herkenbaar. Dat laatste is wat een boek echt moet hebben, anders kan jij, als lezer, je echt niet in de hoofdpersoon verplaatsen. Dit doet Chantal zo ontzettend goed, dat ook dit boek mijn aandacht van begint tot eind heeft weten te behouden. 

Na het lezen van de ‘ZWAAR!’ reeks (waarvan ik NOG STEEDS!! het laatste deel moet lezen, aaahhh!) en ‘Geknipt voor jou’, was nu ‘Zoek het maar uit’ aan de beurt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik met dit boek wel meer moeite had om even in te komen dan de andere boeken, maar dat kan aan mijn gebrek van tijd hebben gelegen. Nadat Ella bij haar broer was ingetrokken, had het boek 24/7 mijn aandacht. Niet alleen tijdens het lezen, maar ik dacht er zelfs gewoon aan tijdens mijn werk. Ik móest het uit hebben, ik wilde echt verder lezen. Ik bleef zelfs liever de zaterdagavond (hee, dat zegt wat!) op de bank met het boek dan dat ik een avondje ging stappen. Het fijne aan dit boek is wederom de herkenbaarheid. Hoe goed ik mezelf in Isa herken doe ik ook bij Ella. Ella is een meisje die graag een boek wilt schrijven en hee, dat wil ik ook… ooit. Dat laatste is dus precies hetgeen waardoor Ella niet verder kwam: ooit. Het boek gaat verder over hoe Ella haar dromen waar maakt, doet wat ze wilt doen en vooral voelt wat ze wilt voelen. Het inspirerende verhaal van Ella haar oma, waar ze haar boek over schrijft, maakt twee verhalen in één boek. Je denkt dus én aan Ella, én aan het oude verhaal. Woehoe!

Oh! En wat ik vooral heel erg leuk vond: Toen Ella met haar hondje naar haar dierenarts ging, werd ze geholpen door Isa Verstraten. De hoofdpersoon uit de ‘ZWAAR!’ reeks. Vond ik leuk!

Samenvatting bol.com

Wat zou jij doen als je een tweede kans kreeg in je leven? Met die vraag wordt Ella geconfronteerd als haar schijnbaar perfecte leventje overhoopgehaald wordt door een gewapende overval die ze ternauwernood overleeft. Is haar baan in een boekwinkel eigenlijk wel genoeg voor haar? Wanneer gaat ze nu eindelijk zelf een boek schrijven? Wordt het niet eens tijd om te gaan samenwonen met haar ideale vriendje Owen? En waarom denkt ze opeens de hele tijd aan Dex, de jongen met wie ze opgroeide, haar eerste grote liefde? Gelukkig kan Ella met alles wat haar bezighoudt terecht bij haar oma. Dan stuit ze op een geheim dat oma altijd met zich heeft meegedragen over haar eigen jeugdliefde.

 

 

DSC_0032

 

DSC_0034

 

DSC_0067

 

DSC_0083

 

DSC_0085

 

Denk je nu: dit boek MOET ik lezen!? Je kunt het bij bol.com voor €17,95 (of tweedehands!) hier bestellen.

Ik heb expres niets verklapt, dus ik kan niet meer vertellen over het boek (wil ik wel, ik hou me in). Dus als je het gaat lezen, heeeeel erg veel plezier!

 

Schermafbeelding 2013-09-13 om 15.48.55

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation