Meet our new friend

Afgelopen zondag zijn wij een gezinslid rijker geworden: Norah. Norah was vorige week vrijdag eindelijk 8 weekjes oud, wat betekent dat je het hondje mag komen ophalen. Norah is een kruising tussen een labrador en een poedel; ze is een labradoodle. En wat krijg je van deze mix? Een ontzettend schattig, klein, krullerig hondje.

De labradoodle is ontstaan uit kruisingen tussen poedels en labradors, ondernomen door mensen die honden wilden met een geschikt karakter om als geleidehond te fungeren en die tevens minder allergische reacties zouden oproepen, doordat het dier minder zou verharen. De kruisingen vielen wisselend uit. De doelstelling was om de trainbaarheid en de zachtaardigheid van de labrador te combineren met de niet verharende vacht van de poedel. De naam labradoodle werd als combinatie ingevoerd en diverse fokkers in Australië, en tegenwoordig ook in andere landen, houden zich nu bezig met het fokken van deze hond.

De hond is middelgroot tot groot en houdt qua uiterlijk het midden tussen de gebruikte oorspronkelijke twee rassen. Hij komt voor in verschillende kleurvariëteiten als zilverkleurig, wit, rood, zwart, goudkleurig en bruin. Labradoodles kunnen zeer verschillende afmetingen hebben omdat er nog geen uniformiteit van fokpraktijk en consensus over fokrichting bestaat.

(Bron: wikipedia)

DSC_0875

Norah 4 weken oud

IMG_9510-001

Norah 6 weken oud

DSC_1116

Norah 8 weken oud

Norah is een zwarte labradoodle, maar als het zonlicht op haar vacht schijnt zie je een donkerbruine gloed. Ze doet het tot nu toe erg goed. Ze speelt, ze drinkt, ze eet, ze slaapt en ga zo maar door. Ze is blij als ze ons ziet en ze is verder heel erg speels (zoals een pup hoort te zijn).

Wij zijn heel erg blij met haar en we gaan zeker van de puppytijd genieten.

DSC_1135

Schermafbeelding 2013-09-13 om 15.48.55

 

 

 

5 Thoughts on “Meet our new friend

  1. Wat een dropje, die is echt leuk!

  2. Aaah wat een schatje!

  3. Ohn , wat een schatje!

  4. Pingback: UPDATE: MEET OUR NEW FRIEND | Imaginglife.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation