Sanne Vogel laat kansen liggen

De Negen Straatjes, bijna iedereen kent het wel. De Negen Straatjes liggen gelegen aan de prachtige grachtengordel van Amsterdam. Het is een gezellig en gemoedelijk gebied, waar elke dag talloze Amsterdammers of toeristen te vinden zijn. Je kunt er hippe cafés en modezaken vinden, maar tegenwoordig ook het filmdebuut van actrice en theatermaakster Sanne Vogel: Hartenstraat. Met een cast vol bekende Nederlands is het dé Nederlandse film van het moment. Maar of deze film net zo goed scoort als voorgangers ‘Verliefd op Ibiza’ en ‘Soof’ is nog maar de vraag…

Hartenstraat is een doorsnee ‘feelgood’ movie waar de liefde centraal staat. Met een veelbelovende Nederlandse cast met onder andere Georgina Verbaan, Tygo Gernandt en Mwarwan Kenzari belooft het een ware filmbeleving te worden.

Daan (Marwan Kenzari) is een gescheiden man van dertig jaar. Hij werkt als traiteur in een klein winkeltje in de Negen Straatjes. Hij woont, samen met zijn dochtertje van 8 jaar oud, boven de zaak. Via een datingsite ontmoet Daan een vrouw waar hij het goed mee kan vinden. Later blijkt dat deze vrouw zijn buurvrouw van een paar modezaken verderop is, een kille vrouw zonder enige vorm van humor.

hartenstraat_web_0

De Negen Straatjes, Amsterdams trots, wordt goed neergezet in de film. De film neemt je mee naar de straat van de liefde, middenin Amsterdam. De 9 straatjes worden op de juiste manier neergezet, waardoor je  er eigenlijk het liefst zo snel mogelijk zelf naartoe wilt. Met Niels Geusebroek in de titelsong, komt de film echt binnen. Het is jammer dat dit niet overkomt in de rest van het verhaal. Met de verschillende personages creëert te film niet echt een eenheid. De personages zijn allemaal opzoek naar liefde, maar wanneer zij dit gevonden hebben komt de chemie tussen de twee personen totaal niet over. Het script bevat heel veel clichés, waardoor je op geen enkel moment wordt verrast door een scene. Na een kwartier van de film gezien te hebben, weet je eigenlijk al hoe het gaat eindigen. Dit zorgt ervoor dat je concentratie verliest en je je niet in de personages kunt verplaatsen.

De film heeft weinig inhoud, er wordt gewoon een leuk, romantisch verhaaltje neergezet en de, voornamelijk knappe en goedgetrainde, acteurs maken het leuk om naar te kijken. Door de oppervlakkigheid van de scenes kun je je als toeschouwer moeilijk inleven in de zoektocht naar de liefde. Ondanks de goede cast biedt de film niet wat ervan wordt verwacht, wel kun je negentig minuten lang genieten van luchtig vermaak. Het is jammer voor Sanne Vogel, die met Hartenstraat als eerste filmdebuut haar kansen laat liggen.

ANP-26599188-e1394702894796-620x310

Bron foto’s: show.nl 

Schermafbeelding 2013-09-13 om 15.48.55

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation